Το κανόνι όπλισε

Black Friday, ο θεσμός «πανηγύρι από το χωριό» στην Ελλάδα. Το καρτέλ Mediamarkt, Kotsovolos, Public, Plaisio… κάνουν παιχνίδι Black Friday, με ίδιες τιμές όλοι. Ξέρω πως παίζεται παιχνίδι από τις κατασκευάστριες εταιρείς μέσω των distributors τους, το παιχνίδι για το bonus των πωλήσεων, αλλά αυτοί μετά την Black Friday δεν θα εξαφανιστούν και οι μόνοι χαμένοι θα είναι ο «ανταγωνισμός» που δεν ανήκει στο καρτέλ τους. Εγώ ανησυχώ για πιθανό κανόνι στην κινητή τηλεφωνία.

Πρόκειται για το κατάστημα a-mobiles.gr, με εταιρικά στοιχεία:

Μ. ΠΑΡΛΕΠΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & Η/Υ
ΑΦΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΥ 86 – EΛΕΥΣΙΝΑ – ΤΚ: 19200
ΤΗΛ: 2169002694 – AΡ. Γ.Ε.Μ.Η : 149513001000
216 900 2694 & 2105562463 & 2169003340

Οι τιμές του είναι από άλλο πλανήτη. Έχω δει από 40€-50€, αλλά και έως 250€ κάτω από την τιμή αγοράς στον distributor και όχι απλά κάποια ενδιάμεσου παίχτη χονδρέμπορο. Το ανησυχητικό είναι, πως δεν τον είχα ποτέ στο ραντάρ μου ενώ έχει αρνητικές αξιολογήσεις πάνω σε θέματα τιμολογίων και επίσης έχει τους ίδιους ηλίθιους όρους για έκδοση τιμολογίου (με αναμονή έως και 30 ημέρες, εργάσιμες παρακαλώ) που χρησιμοποιούν οι γνωστοί παίχτες του ΦΠΑ στα κινητά τηλέφωνα.

(σε προθεσμία έως και 30 εργάσιμων ημερών από την ημέρα αποστολής τους λόγο φόρτου εργασίας)

a-mobiles.gr

Αν έχετε τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας, υπάρχει λύση. Λέγεται πρόσληψη εργαζόμενου για να καλύψει το τιτανοτεράστιο κενό που έχετε. Πρόκειται για δυσλειτουργία της εταιρείας αν χρειάζεται 30 εργάσιμες παρακαλώ!, για έλεγχο που γίνεται επιτόπου σε φυσικά καταστήματα, αλλά και σε 5 λεπτά στα ηλεκτρονικά καταστήματα (στα σωστά με τις υγιείς τιμές ηλ. καταστήματα φυσικά)

Ελπίζω να κάνω λάθος, και να μην δούμε το κανόνι να σκάει και δακρύβρεχτα σχόλια εξαπατημένων στις ειδήσεις μετά το πέρας της Βλακ Φράϊντει

Ενδεικτικά σας παραθέτω τις αρνητικές αξιολογήσεις για τις αρνήσεις έκδοσης τιμολογίων.

Markos1213 στις 11/09/2019

Ζήτησα να μου κόψουν τιμολόγιο με βάση το άρθρο 39Α για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου. Στο site έλεγε ότι θέλει 4 με 10 εργάσιμες μέρες για έλεγχο των εγγράφων που τους έστειλα και 4 με 10 ημέρες για την αποστολή του κινητού. Είμαστε στις 13 εργάσιμες(19 ημερολογιακές) και δεν έχουν επικοινωνήσει καν σχετικά με τον έλεγχο των εγγράφων. Απαράδεκτο! Προφανώς και θα επιλέξω άλλο κατάστημα για την αγορά του κινητού μου!

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

ranaki.1998 στις 12/09/2019

Στις 22/08/2019 έστειλα όλα τα απαραίτητα χαρτιά για την έκδοση Τιμολογίου. Το κατάστημα έδινε 4-10 μέρες για να εγκριθούν όλα τα χαρτιά. Στις 6/10/2019 ( μετά από πολλά τηλεφωνήματα τα οποια προηγηθηκαν και στα οποία μας έλεγαν ότι θα μας ενημερώσουν στις επομενες ωρες και ποτέ δεν γινόταν) μας ενημερωσαν οτι ενα χαρτι χρειάζεται σφραγίδα και πρέπει να το ξανα στείλουμε. Στις 9/10/2019 ξανα στείλαμε το συγκεκριμένο έγγραφο και ευτυχώς την ίδια μέρα δέχτηκαν και την εγγραφή στο κατάστημα ώστε να γίνει η παραγγελία. Παράγγειλα το Huawei p30 pro την ίδια μέρα και έβαλα απευθείας τα χρήματα στον λογαριασμό τους. Σήμερα 12/09/2019 ενώ τα λεφτά έχουν μπει και μετά από τόσες μέρες που έχουν περάσει μέχρι να γίνει όλη η παραγγελία με ενημερώνουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται σε έλλειψη και ότι η παραγγελία ακυρώνετε. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρώτο σχολιάσω. Ότι τους δίνουμε τα λεφτά χωρίς να γνωρίζουν καν αν υπάρχει το κινητό ή ότι χρειάστηκαν τόσες μέρες και ταλαιπωρία για το τιποτα. Επιεικώς απαράδεκτοι. Δεν το συστήνω για κανέναν λόγο!

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

gkallipetis75 στις 01/10/2019

Προπληρωμή για κινητό που δεν υπήρχε, ενώ στο σαιτ το έδινε παράδοση σε 4 έως 10 μέρες
Σου παίρνουν τα λεφτά για να αγοράσουν το προιον και να κρατήσουν την διαφορά.
Και ενώ περιμένεις 10 μέρες στο τέλος σου λένε «Δεν το έχει ο προμηθευτής»
Ως εμπορικό κατάστημα όφειλε να υποστηρίξει την διαθεσιμότητα που είχε αναρτημένη. (4 έως 10 μέρες)
Ζήτησα επιστροφή την χρημάτων καθώς και να υπολογιστούν τα έξοδα τραπέζης…. και βέβαια δεν υπολογίστηκαν ποτέ.
Έχασα 10 μέρες και 4 Ευρώ.
Δεν υπολογίζω βέβαια την ταλαιπωρία έγκρισης των εγγράφων της ΑΕ για την οποία ζήτησα τιμολόγιο.
Κάτι που όπως κατάλαβα αργότερα, όλοι το αποφεύγουν , προφανώς για φορολογικούς λόγους.
Για όποιον χρειάζεται ή υποστηρίξει οτι δεν είναι έτσι τα γεγονότα, υπάρχει η επικοινωνία με Ε-μέιλ καθώς και screenshot με ημερομηνία, που δείχνει την διαθεσιμότητα στο site ενώ στο κατάστημα μου είπαν πως δεν υπάρχει το προιόν.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

giorgiozots στις 02/10/2019

Σαφέστατα και θα αγοράσω από άλλο καταστημα, όπως και επραξα. Οι άνθρωποι δε θέλουν να δώσουν με τιμολόγιο άρθρου 39. Δε θέλουν. Περίμενα 1 μήνα και θυμηθηκαν να μου ζητήσουν χαρτί τράπεζας ενώ τους είχα στείλει χαρτί από το taxis. Υπενθυμίζω ότι τα στοιχεία του taxis διασταυρώνονται με την τράπεζα..
Χάσανε τζίρο 600€. Δε το συνιστώ σε κανέναν.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

panos.mustaine στις 03/10/2019

Θετικά:
Ευγενικό προσωπικό. Καλές τιμές.

Αρνητικά:
Δυστυχώς δεν είχα δει τις αξιολογήσεις πριν προβώ σε παραγγελία. Γράφω και εγώ μετά από 1,5 μήνα συνολικής καθημερινής επικοινωνίας με την εταιρεία.
Αρχικά ήθελαν 4-10 εργάσιμες για την έκδοση του τιμολογίου βάση άρθρου 39Α ΠΟΛ 1150/2017, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12 μέρες.
Έπειτα, σε συνέχεια αυτής της αναμονής, έγινε παραγγελία (3/9/19) με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης 4-10 εργάσιμες το οποίο παρατράβηξε για ένα μήνα, φυσικά καθημερινά γινόταν τηλεφωνική επικοινωνία και έλεγαν πάρτε μεσημέρι μήπως ήρθε παραλαβή, ώσπου τελικά μέχρι και τις (02/10/19) όπου ακυρώθηκε και έλαβα επιστροφή χρημάτων.
Το τηλεφωνικό κέντρο τα πρωινά είναι κατειλημμένο για πάρα πολλή ώρα, δεν έχει ούτε αναμονή. (Το προσωπικό δήλωνε αδιάφορο.)

Συμπέρασμα:
Πολύ φιλικά, πριν παραγγείλετε από το συγκεκριμένο μαγαζί ελέγξτε την διαθεσιμότητα και παραγγείλετε μόνο αν υπάρχει διαθέσιμο.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

George Ka στις 20/10/2019

Είναι σαφές ότι δεν θέλουν να πουλησουν με τιμολογιο 39α. Βρίσκουν δικαιολογίες και φτιάχνουν και μεταβάλλουν κατά το δοκούν «ορουςχρησης»οπως τους βολεύουν. Ενώ είχαν πει αρχικά 10 μέρες για την έγκριση από το λογιστήριο μετά από 15 μέρες το κάνανε 30 εργάσιμες. Στη διάθεση όλων η αποστολή απο πλευρας μου την 1η Οκτωβρίου 2019 όλων των χαρτιών. Κακως δεν ειχα δει τις αξιολογησεις των υπολοιπων.

Skroutz αρνητικές αξιολογήσεις

11 σκέψεις σχετικά με το “Το κανόνι όπλισε

  1. Λοιπόν, ο τύπος βρίσκεται Ισπανία πλέον και κάνει τις δουλειές από εκεί. Αλλά με μια πρόχειρη μετάφραση στο video, αναφέρει ΦΠΑ = Κέρδος. Επίσης, σε άλλες του αναρτήσεις αναφέρει πως πληρώνει από 300€ μέχρι 900€ τον μήνα για αχυρανθρώπους. Δηλαδή, να κάνουν εταιρεία και να φορτώσουν ΦΠΑ πάνω τους στην Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία.

   Μου αρέσει!

   1. Το d-klik.gr υποτίθεται είχε αναστείλει την λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος λόγω covid19(άκυρο) και τώρα κατέβηκε τελείως το website. Ξέρω άτομα που έχουν πληρώσει για παραγγελίες εδώ και 2.5 μήνες…

    Μου αρέσει!

 1. Καλησπερα. Σε παρακαλω φτιαξε ενα αρθρο για το a mobiles. Απο χθες δεν απαντάει κανείς. Λογικα βαρεσαν κανονι και το site τους ειναι ακομα ανοιχτο την πατησα εγω και αλλοι ποσοι ας μην την πατησουν και αλλοι τουλαχιστον

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s